Skrivet av: marquiz78 | februari 2, 2011

Jag missade årsdagen…

Upptäckte precis att igår var det exakt ett år sedan jag skrev det första inlägget i bloggen. Tänk att det gått ett helt år, tiden går fort skulle man kunna säga.

Det är också ungefär 1,5 år sen vi började rita på huset och ca 21 månader sedan vi köpte tomten…Mkt har hänt på den tiden.

Men nu bor vi där och så snart det börjat tina upp lite mer utomhus och värmen kommer tillbaka så ska vi på allvar ta tag i utsidan och så gräs och snickra altan osv. En vedbod behövs också för vi har märkt att S har ett uppdämt eldningsbehov så det går åt en hel del ved. Men det är bra, då sparar vi förhoppningsvis några kronor till på elräkningen. Vi har ju ”gratis” ved ett bra tag till från träden vi fällde på tomten.

Många frågar oss om det blivit som vi tänkt oss och om vi är nöjda. Vi är mycket nöjda och det mesta har faktiskt blivit precis så som vi hade tänkt oss. Men så var vi ju också väldigt noga med att planera och skissa och rita ganska länge och det är ju tur att det gett resultat.

Budgeten däremot höll tyvärr inte helt och hållet. I stort har allt kostat som vi tänkt och vi har snålat på vissa saker och snålat lite mindre på annat… Det som dock kostat mer är sånt som är svårt att beräkna. T.ex hur mycket grus/sten som ska användas för infarten och hus/garage-grunderna. Det är svårt att veta innan hur mycket som går åt. Som tur är har vi en relativt bra kontakt med banken så det var inga problem men det är ju klart att det svider lite när det blir dyrare än man tänkt sig.


Lämna en kommentar

Kategorier