Skrivet av: marquiz78 | maj 24, 2010

Husbygge v20

Jag har varit dålig på att uppdatera bloggen senaste tiden. Det beror på att vi förra veckan tog ledigt från jobbet och flyttade ut i husvagnen för att snickra så mycket vi bara kunde. Där ute finns varken dator eller internet så därav den dåliga uppdateringen. Här kommer iaf en liten resumé av vad som hänt under den gångna veckan…

Vi började med att montera upp ett provisoriskt stängsel för att Leo inte skulle få för sig att springa ut på vägen. Sen har vi monterat upp kottlingar, väv och glespanel i mellanbjälklaget. Efter det så kom min far som är pensionerad snickare ner och hjälpte till. Då gick det undan. Vi monterade snappt rännkrokar till hängrännorna och reglade upp samtliga innerväggar på bottenvåningen så nu är det klart för elektrikern att göra sitt.  Vi tog emot materialleveranser och trimmade gräset. I helgen så kom det släkt och bekanta som var snälla att hjälpa till med takläggningen. Min förväntning var att vi skulle hinna få upp pannorna på taket och kanske hinna lägga lite av taket så skulle vi göra resten själva sen. På 1,5 timme var samtliga pannor uppe på taket. Efter ytterligare 3 timmar var majoriteten av pannorna utlagda. Nu återstår endast lite nockpannor och att skära pannorna i ränndalarna efter att plåtslagaren gjort sitt. Arbetet gick LÅNGT över förväntan och ett STORT tack till alla som deltog och gjorde att takläggningen gick så otroligt snabbt och smidigt! Vi hann t.o.m. få tid över på söndagen för att bära lite golskivor och sätta upp gångbron på vinden som ska ligga ovanför isoleringen.

Förutom vårt eget arbete så fick vi även lite hjälp av några snickare som monterade knutbrädor, livplåt & bräda, takfot och vinskivor. Det gjorde väldigt mycket för utsidan på huset.

Ni får ursäkta ordningen på bilderna… orkade inte sortera rätt dom.

//M


Svar

  1. Vad roligt att se alla bilder!!!
    Det kommer bli jätte bra! Jag ser fram emot att få komma o titta när jag kommer hem i sommar!

    Hoppas allt är bra med er annars!
    Kram kram


Lämna en kommentar

Kategorier