Skrivet av: marquiz78 | oktober 18, 2010

Underbara vänner

I helgen som var hade vi besök av både familj och vänner. Personer som åker 20 mil enkel resa för att hjälpa oss med huset. Det är underbart att ha så goa vänner och familjemedlemmar. Utan er hade vi inte klarat det !!

Så i helgen blev det en massa saker gjorda. I garaget blev förrådet på vinden brukbar och en vindslucka togs upp. Vindstrappan från förrådet monterades också så nu är det inte mycket därute som ”måste” göras på ett tag.

Själva huset har nu på allvar börjat ta ordentlig form och det känns att det närmar sig inflytt. Tvättstugan är fortfarande mer eller mindre ogjord men annars är golvet lagt i hela huset, både trägolv och klinker. Badrummet är färdigt sånär som på inredning som ska hängas upp samt lite silikon som ska på plats. Lite innerdörrar är monterade och smygar är satta. Tak- och golvlister saknas dock fortfarande precis om foder runt dörrar och fönster.

Vi har tapetserat endel och nu återstår endast en vägg så är det klart.

Köket väntar fortfarande på lite saknade bitar men det ska förhoppningsvis bli komplett under den här veckan.

Gästrummet/sovrummet är helt klart sånär som på lister/foder.

Det var även meningen att vi skulle börja montera braskaminen. Jag hämtade den i veckan men när vi packade upp den så var den trasig. Glaset på frontdörren var trasigt och en gjutjärnsskiva på baksidan var sprucken plus att de två vingmuttrar som håller fast skivan hade förlorat sina vingar – samtliga vingar. Mkt konstigt eftersom kaminen i övrigt var helt utan skador. Nåväl, företaget som sålde kaminen har nu varit ute och inspekterat kaninen och de har lovat att byta de delar som är trasiga. De hittade inga andra skador som skevhet eller liknande.

I veckan har också elektrikern lovat att komma och montera brytare, uttag och spottar. Det kommer ge ett stort steg framåt.

Bergvärmeborrningen som skulle utförts för drygt två veckor sen ska också förhoppningsvis bli av under veckan som kommer.

Vi har hela tiden siktat på att flytta in i Oktober och det kan fortfarande vara möjligt… om alla sköter sig som de ska så är det ingen omöjlighet, peppar peppar….


Lämna en kommentar

Kategorier